Nika Zorjan

8 Albums

Nika Zorjan je slovenska pevka zabavne glasbe. Rodila se je 03. 12. 1992 v Murski Soboti. Odraščala je v glasbeni družini – njen oče, Janez Zorjan, je bil član skupine Nova Legija, s katero je Nika pri dveh letih in pol prvič nastopila na odru, zdaj pa je oče basist v Nikinem spremljevalnem bendu.

Nika je formalno glasbeno izobrazbo pridobivala v Glasbeni šoli Murska Sobota, kjer se je učila igrati na klavir. Po izobrazbi je diplomirana profesorica razrednega pouka, trenutno pa poučuje petje v glasbenih delavnicah POPSING.

Širši javnosti se je prvič predstavila leta 2010, kjer je nastopila v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Leto pozneje se je udeležila še enega šova za iskanje talentov – Misije Evrovizije, izbora za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2012 v Bakuju. Tokrat ji je uspelo priti vse do finala, v katerem pa je bila izločena in tako za las zgrešila nastop na Emi 2012.

Po koncu Misije Evrovizije jo je pod svoje okrilje vzel avtor in glasbeni producent Raay s katerim sodeluje še danes. Že prva pesem »Čas za nas«, ki jo je izdala leta 2012, je postala velika uspešnica, saj je bila v letu 2012 druga slovenska največkrat predvajana pesem.

Nika je sodelovala na mnogih festivalih, prvič se je predstavila leta 2013 na festivalu Melodije morja in sonca s pesmijo Nasmeh življenja in zmagala v telefonskem glasovanju. Pesem je bila tudi ena najbolj predvajanih skladb v letih 2013 in 2014 na slovenskih radiih. Naslednje leto se je kot spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač udeležila Izbora za pesem Evrovizije na Danskem. Leta 2015 je Nika vnovič nastopila na Evroviziji kot spremljevalna vokalistka, tokrat za dvojec Maraaya, ki sta zastopala Slovenijo na Dunaju.

Leta 2017 je s pesmijo »FSE«, ki je v prekmurskem narečju, sodelovala na festivalu EMA 2017. V prvem predizboru se je uvrstila v finalno oddajo Eme 2017, kjer je zasedla 5. mesto. Leta 2018 je znova nastopila na festivalu EMA 2018, in sicer s pesmijo »USPAVANKA – Lullaby«. Istega leta jeseni pa se je z romantično skladbo »ZA VEDNO – Za skaus« predstavila na festivalu Slovenska popevka 2018.

Nika svoje poslušalce rada preseneča z različnimi svetovnimi priredbami. Velik uspeh je dosegla leta 2016 s priredbo pevke Sie »CHEAP THRILLS«, s katero je podrla rekord gledanosti na Youtubu. Na svojem Youtube kanalu ima več kot 32 milijonov ogledov, na arabskem kanalu pa 60 milijonov, kar pomeni, da je najbolj gledana slovenska izvajalka.

Leta 2017 je Nika svoje poslušalce ponovno presenetila s priredbo svetovno znane pesmi Luis Fonsija in Daddy Yankeeja – DESPACITO. Nika je priredbo naredila v svoji prekmurščini z naslovom »FEJST POMALE«, ki je postala velika uspešnica.

Istega leta se je Nika udeležila četrte sezone šova Znan obraz ima svoj glas in se preizkusila v različnih imitacijah znanih glasbenikov.

Nika rada sodeluje tudi z drugimi glasbeniki. Pesem »NI PREDAJE, NI UMIKA«, v sodelovanju z bratoma iz skupine BQL, je požela velik uspeh predvsem pri mladih, pesem »OLA OLA« v sodelovanju z Isaacom Palmo, pa je bila največkrat predvajana pesem leta 2019. Poleti istega leta pa je v sodelovanju s hrvaškima youtuberoma 8rasta9 in Svenky-jem s pesmijo »BLAMAŽA« postala prepoznavna tudi na Hrvaškem in v državah bivše Jugoslavije.

Nika s svojo ekipo še naprej pridno ustvarja v glasbenem studio, njena najnovejša skladba je božična Poljubi me na božič.